etusivu:   tapahtumat:   luennot:   vuosi 2020  

Sampolan sukututkimuspäivä 25.1.2020

Kevään 2020 ohjelma

Kevätkauden 2020 esitelmäillat järjestetään Kulttuuritalo Laikun tiloissa tiistai-iltaisin alkaen klo 18.00.

21.1. Ira Vihreälehto: ”Perintö, jonka sain" - Sukututkimuksen työkalut itsetuntemuksen ja hyvinvoinnin lisääjinä.
4.2. Tapio Paavonen: Isän sotaretki – ja miten siitä tehdään kirja. Tavallinenkin sotilas ilman sankaritekojakin on kirjan arvoinen. Esitelmässä kerrotaan ja annetaan ohjeita siitä, miten tällainen kirja tehdään vuosien 1939-1944 sodista.
18.2. FT Kaarle Wirta: Suomen terva maailmalla: Uuden ajan alun yrityshistoriaa tynnyreistä käsin. Kuulemme, millainen oli suomalaisen tervan merkitys maailmankaupassa 1600-luvulla ja siitä, miten yrityskulttuuri rantautui Suomeen tervakaupan myötä.
3.3. Vuosikokous ja sen yhteydessä Jorma Lappalaisen katsaus kirjailija Minna Canthin sukujuuriin. Tilaisuus alkaa klo 17.00 kahvilla ja sen jälkeen alkaa vuosikokous klo 17.30.
17.3. Juho Mattila: Torpparit arkistoissa. Meillä jokaisella on suvussaan torppari tai mäkitupalainen. Millaisia jälkiä torppareista ja maanvuokrauksesta on jäänyt viranomaisten arkistoihin? Millaisia asiakirjoja torppareista on löydettävissä yksityisarkistoista?
31.3. Juha Vuorela: Esittelyssä ”Omat juuret”. Omat Juuret on uudenlainen sähköinen verkkopalvelu sukuhistorian ja paikallishistorian tutkimukseen ja esittämiseen. Jokainen voi synnyttää omannäköisensä ja ajan oloon täydentyvän ja muuttuvan sähköisen kokonaisuuden omista juuristaan.
14.4. Uusien jäsenten ilta. Tiina Miettinen kertoo aiheesta ”Suomalaisen sukututkimuksen historia”. Toivotamme uudet jäsenet tervetulleiksi. Keskustelun lomassa kuullaan esitelmä siitä, miten omaa sukua on eri aikoina tutkittu ja miten sitä on esitetty keskiajalta tähän päivään.