etusivu:   ajankohtaista

Kansalaisopistojen kevään ohjelmasta

Tampereen seudun työväenopiston kevään 2018 ohjelma jaetaan ilmaisjakeluna Tampereella ja Ylöjärvellä joulukuun loppupuolella, mutta jo nyt ohjelman verkkoversio on luettavissa työväenopiston sivuilta. Ilmoittautuminen verkon kautta alkaa esitteen mukaan jo 4.12. Ohjelmassa on paljon vuoden 1918 tapahtumia käsitteleviä yleisluentoja ja myös runsaasti sukututkimuskursseja.

Myös Ahjolan kansalaisopiston kevään kurssitarjonta on luettavissa opiston sivuilta. Tiina Miettinen jatkaa Ahjolan sukututkimuskurssien opettajana. (1.12.2017)

Kirjasarja Satakunnan historiasta on valmis

Satakunnan historian viimeinen puuttuva osa vuosista 1550-1750 on julkistettu. Radio Porin jutussa on Tiina Miettisen haastattelu aiheesta. Tiina Miettinen on kirjoittanut kirjan yhdessä Pertti Haapalan, Ulla Koskisen ja Tapio Salmisen kanssa. Teosta myydään mm. Satakunnan museon museokaupassa Porissa hintaan 39 euroa. Huomioitavaa on, että Satakunta käsitti tuohon aikaan suurimman osan nykyistä Pirkanmaata.

Porin kaupungin kirjasto on digitoinut runsaasti satakuntalaista paikallishistoriaa. Satakunnan historian viisi ensimmäistä osaa on luettavissa tämän linkin kautta. Vapaasti luettavissa on myös uudempia paikallishistorioita, mm. Kokemäen ja Harjavallan historiat sekä Ikaalisten entisen emäpitäjän historian kolme osaa. (27.11.2017)

Suku 2018 -tapahtuman ohjelmasta

Suomen Sukututkimusseuran sivuilta on luettavissa kevään tapahtuman ennakkotietoja. Sivut päivittyvät sitä mukaa kuin tiedot tarkentuvat. (1.11.2017)

Kuvia syksyn retkestä Ilmajoelle

Kuvia syksyn retkestä on tässä linkissä. Kevään 2018 retkestä jo nyt alustavaa tietoa: Retkikohde on Rauma ja ajankohta toukokuun puoliväli. (14.10.2017)

Syyskauden avaus Metsossa

Tiina Miettinen piti mielenkiintoisen esitelmän Sursillin suvun alkuvaiheista. Yleisöä oli yli viisikymmentä ja Metson Kuusi-sali täyttyi sopivasti. (19.9.2017)

Kuva: Markku Uusitalo

Vanhat Orpanat ja vuosikirjat netissä

Kaikki Orpanat ja vuosikirjat vuosilta 1979-1999 on skannattu pdf-muotoon ja viety seuran verkkosivuille. Luettavissa on 51 Orpanaa ja 37 seuran vuosikirjaa, sivuja yhteensä noin 3400. Linkit Orpanoihin ja yksittäisiin vuosikirja-artikkeleihin löytyvät sisällysluetteloista, Orpanat täältä ja vuosikirjat täältä. (18.9.2017)

Ylöjärven Uutisissa paikallishistoriaa

Torbjörn Nikus vieraili seuran jäsenillassa keväällä. Nyt hän on kirjoittanut jutun Ylöjärven nimismiehistä. Juttu on luettavissa Ylöjärven Uutisten verkkolehdestä. (8.9.2017)

Orpana 2/2017 ilmestynyt

Syksyn 2017 Orpana on postitettu seuran jäsenille. Lehden sisällysluettelo on Orpanan sisällysluettelot -sivulla.

Vanhat Orpanat vuoteen 1999 asti ovat luettavissa seuran sivuilta klikkaamalla sisällysluettelon otsikon lehden numeroa. (3.9.2017)

Lisää sukututkimuskursseja

Akaan seudun sukututkijoiden luettelossa oli vain osa Pirkanmaan sukututkimuskursseista. Tässä vielä lisää:

Oriveden seudun opiston ohjelmassa on Sara Lundénin pitämät kurssit.

Autere-opiston kurssit järjestetään Mänttä-Vilppulassa.

Kyröskosken kansalaisopisto toimii Hämeenkyrössä ja järjestää myös sukututkimusopetusta.

Sastamalan opiston ohjelmasta löytyy mm. Raimo Vasaran Mouhijärvi tutuksi -kurssi. (3.9.2017)

Syksyn 2017 tapahtumatarjontaa

Seuran sivuilla on kalenteri sukututkijoita mahdollisesti kiinnostavista tapahtumista Tampereella ja myös muualla Pirkanmaalla. Sukututkimustapahtumia on listassa myös muualta Suomesta. Lista ei ole mitenkään kattava, mutta silti siitä löytyy paljon mielenkiintoisia tapahtumia, lähinnä esitelmätilaisuuksia. (31.8.2017)

Suku 2018 - tapahtuma Tampereella maaliskuussa 2018

Suomen Sukututkimusseura järjestää Suku 2018 -tapahtuman maaliskuussa 2018 Tampereella. Tampereen seudun sukututkimusseura on yhteistyökumppanina päivien järjestelyssä ja tästä merkkinä seuran puheenjohtajat ottivat Suku 2017 -tapahtumassa vastaan oltermanninsauvan.

Seuran hallitus päätti kokouksessaan, ettei seuran omaa Sampolan sukututkimuspäivää järjestetä tammikuussa 2018. Koko Suomen sukututkimusväki kokoontuu Tampereelle 10.-11.3 2018 Suku 2018 -tapahtumaan. (18.3.2017)

Kansalliskirjasto avasi lehdet vuoteen 1920 asti digitaalisina saataville

Kansalliskirjasto avasi digitoidut sanoma- ja aikakauslehdet vuoteen 1920 asti yleisön saataville digi.kansalliskirjasto.fi-palvelussa 1.2.2017. Pitkään voimassa ollut vuoden 1910 pysyvä raja siirtyi näin kymmenellä vuodella eteenpäin. Uutta aineistoa avautui käyttöön noin 1,9 miljoonaa sivua. (5.2.2017)

Vuosikokouksen päätöksistä

Seuran sääntömääräinen vuosikokous pidettiin tiistaina 24.1. Monitoimitalo 13:ssa. Paikalla oli parikymmentä seuran jäsentä. Jorma Lappalainen jatkaa seuran puheenjohtajana. Marja-Terttu Koskinen valittiin uutena hallitukseen Liisa Jankan tilalle. Muuten hallituksen kokoonpano säilyi entisenä. Vuoden 2017 jäsenmaksuksi vahvistettiin 28 euroa eli sama kuin 2016. Tilinpäätös oli noin 1000 euroa ylijäämäinen. (24.1.2017)

Vanhat Orpanat nettiin

Seuran hallitus on päättänyt julkaista vanhat Orpanat seuran verkkosivuilla. Lehdet ovat osa sukututkimuksen historiaa, mutta niistä voi tämän päivän sukututkija löytää myös omaa tutkimustaan hyödyttävää tietoa. Osasta lehdistä painos on loppunut. Verkkojulkaisu korjaa tämän puutteen. Kannattaa lukea esimerkiksi seuran ensimmäinen Orpana vuodelta 1981.

Jutun kirjoittajalla on tekijänoikeus kirjoittamaansa juttuun. Jos joku ei halua juttuansa julkaistavan, lähetä viesti seuran osoitteella seura(a)tamsuku.fi ja juttu poistetaan verkkosivuilta.

Alkuvaiheessa julkaistaan vuosien 1981-1989 lehdet ja myöhemmin vuosien 1990-1999 lehdet. Lehtien pdf-versiot löytyvät Orpanan sisällysluettelo-sivun kautta. Lehden numero sisällysluettelossa toimii linkkinä. (7.11.2016)

Seuran kirjasto tiedottaa tulevista muutoksista

Kirjasto tiedottaa: tämänhetkisen tiedon mukaan seuran kirjasto ei toimi lainkaan vanhan kirjastotalon remontin aikana vuonna 2017. Kirjasto on syksyllä 2016 avoinna ennen esitelmätilaisuuksia klo 17-18 (ks. aikataulu luennot-sivulta), viimeisen kerran 22.11.2016. Pyydämme huomioimaan, että lainaaminen ja myöskään lainojen palauttaminen ei ole mahdollista mainitun päivämäärän jälkeen. Lainaajalla mahdollisesti lainassa olevat teokset jäävät lainaajan vastuulle siihen saakka, kunnes kirjaston toiminta on jälleen mahdollista. Seuraavista aukioloista tiedotetaan erikseen.

Kysymyksiä seuran kirjaston toiminnasta voi lähettää osoitteella kirjasto(a)tamsuku.fi. Viesteihin pyritään vastaamaan remontista huolimatta.

Lisätietoa remontista Tampereen kaupungin sivuilta Tampereen kaupungin sivuilta. (23.10.2016)

Ella Viitaniemen väitöskirja löytyy yliopiston sivuilta

Ella Viitaniemen aiheena 11.10. oli Kokemäen kivikirkon rakentaminen 1730-1786. Viitaniemi väitteli tohtoriksi viime keväänä ja hänen väitöskirjansa "Yksimielisyydestä yhteiseen sopimiseen. Paikallisyhteisön poliittinen kulttuuri ja Kokemäen kivikirkon rakennusprosessi 1730-1786." on luettavissa Tampereen yliopiston verkkosivuilta. (12.10.2016)

Seuran sähköpostiosoitteista

Lähetä sähköpostia seuran hallitukselle ja muille toimihenkilöille osoitteeseen seura(a)tamsuku.fi.

Voit käyttää myös tarkempaa aiheen mukaista osoitetta.

Seuran lehteä Orpanaa koskevat viestit lähetetään osoitteeseen orpana(a)tamsuku.fi, seuran kirjastoon liittyvät viestit osoitteeseen kirjasto(a)tamsuku.fi ja retkiasiat osoitteeseen retket(a)tamsuku.fi. Palautetta verkkosivuista voi antaa osoitteeseen www(a)tamsuku.fi. Osoitteeseen pj(a)tamsuku.fi lähetetyt viestit ohjataan seuran puheenjohtajalle ja osoitteeseen sihteeri(a)tamsuku.fi lähetetyt vastaavasti seuran sihteerille.

Seuran hallitukselle ja muille toimihenkilöille voi lähettää postia henkilökohtaiseen osoitteeseen, joka on muotoa etunimi.sukunimi(a)tamsuku.fi. Osoitteissa ä-kirjain pitää korvata a-kirjaimella. (21.3.2016)

Marja Pirttivaaran luennon kalvot löytyvät netistä

Tiistaina 27.10.2015 Marja Pirttivaaran mielenkiintoista esitystä otsikolla "Geneettinen sukututkimus Tampereen seudun näkökulmasta" oli kuulemassa täysi sali. Tässä linkki, josta löytyvät esitelmän diat. Sivulta pääsee myös muihin Marja Pirttivaaran viimeaikaisiin esityksiin. (17.11.2015)

Orpana palkittiin Kuulutko sukuuni -tapahtumassa

Tampereen seudun sukututkimusseuran jäsenlehti Orpana palkittiin parhaana lehtenä sukututkimusyhdistysten sarjassa Sukuseurojen Keskusliiton järjestämässä kilpailussa. Palkinto jaettiin lauantaina 10.10. Kuulutko sukuuni -tapahtumassa Vantaalla. Tässä linkki liiton sivuille. (11.10.2015)

Pentti Heinosen kokoelma Hämeenlinnan maakunta-arkistossa

Tampereen seudun sukututkimusseura sai vuonna 2011 lahjoituksena Pentti Heinosen sukututkimusaineiston. Se on siirretty Hämeenlinnan maakunta-arkistoon. Luettelo aineiston sisällöstä löytyy seuran sivuilta . (24.1.2013)

Tampereen seudun sukututkimusseura on nyt Facebookissa

Uuden vuoden kunniaksi seura on nyt myös Facebookissa. Facebook on www-sivuille rinnakkainen tiedotuskanava, jossa tiedotetaan seuran toiminnasta. Sivut ovat avoimia eli niitä voi lukea, vaikka itse ei olekaan Facebookiin rekisteröitynyt. Seuran Facebook-sivu aukeaa etusivun Facebook-logosta osoitteessa www.facebook.com/TampereenSeudunSukututkimusseuraRy. Tervetuloa tykkäämään! (4.1.2013)