etusivu: tapahtumat: sukututkimuspäivä
Tampereen seudun sukututkimusseura järjesti päivän yhdessä Tampereen seudun työväenopiston kanssa Sampolassa, Sammonkatu 2, Tampere.
Miten ennen elettiin ja saatiin ruoka maasta lautaselle?
Esitelmät pidettiin Sampolan auditoriossa, aulatiloissa oli näytteilleasettajia.
Päivän esitelmissä käsiteltiin muun muassa kievareita, vanhoja viljelyskasveja ja vuosisataista pöytäkulttuuria.
11.00 Avaussanat, seuran puheenjohtaja Jorma Lappalainen
11.05 FT, Tampereen yliopisto Jenni Lares: Kestikievarit 1500–1600-lukujen Suomessa
12.00 Lounastauko
12.00-12.20 Auditoriossa tietoisku, Tiina Miettinen: Näin aloitat sukututkimuksen
13.15 FT arkeologi Tuuli Heinonen: Keskiajan ja uuden ajan alun maaseudun pöytäkulttuuri
14.15 FT, Maatalousmuseo Sarka, Kirsi Laine: Oman maan antimet talonpoikaistaloudessa 1700–1800-luvuilla.
Seuraavat toimijat olivat mukana Sampolassa:
Tampereen seudun työväenopiston opiskelijat ry hoiti päivän tarjoilut.
Sampola