etusivu: tapahtumat: sukututkimuspäivä
Tampereen seudun sukututkimusseura järjestää päivän yhdessä Tampereen seudun työväenopiston kanssa Sampolassa, Sammonkatu 2, Tampere.
Miten ennen elettiin ja saatiin ruoka maasta lautaselle?
Esitelmät pidetään Sampolan auditoriossa, aulatiloissa on näytteilleasettajia.
Tule kuuntelemaan, mitä vuosisatoja sitten syötiin ja juotiin talonpoikien pöydissä. Päivän esitelmissä käsitellään muun muassa kievareita, vanhoja viljelyskasveja ja vuosisataista pöytäkulttuuria.
10.00 Ovet aukeavat
11.00 Avaussanat, seuran puheenjohtaja Jorma Lappalainen
11.05 FT, Tampereen yliopisto Jenni Lares: Kestikievarit 1500–1600-lukujen Suomessa
12.00 Lounastauko, auditoriossa n. 20 min tietoisku ”Näin aloitat sukututkimuksen”
13.15 FT arkeologi Tuuli Heinonen: Keskiajan ja uuden ajan alun maaseudun pöytäkulttuuri
14.15 FT, maatalousmuseo Sarka Kirsi Laine: Oman maan antimet talonpoikaistaloudessa 1700–1800-luvuilla.
15.15 Loppusanat
16.00 Tapahtuma sulkeutuu
Näyttelypöytien varaukset: tiina.miettinen@tamsuku.fi
Päivän tarjoiluista, joihin kuuluu myös lounas, vastaa Tampereen seudun työväenopiston opiskelijat ry.
Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Tervetuloa!
Sampola